Camera van de toekomst…

… Of een camera van nu? Met zijn zeer succesvolle voorgangers als de HERO 4 Silver & Black series moest ontwikkelaar Woodman Labs uit California wel met iets heel goeds komen om het succes te overtreffen. En na maanden van speculeren en gissen is hij er dan eindelijk en overtuigend: de GoPro HERO 5! De camera van de toekomst waarvoor menig camerafan graag een nacht voor de winkeldeur heeft geslapen om het eerste exemplaar te mogen kopen.

 

Met een dikke tien

De hoog gespannen verwachting wordt dan ook ruimschoots waargemaakt. Iets kleiner dan zijn voorganger en met een krachtige actioncam zoals we die van GoPro gewend zijn: dát is de GoPro HERO 5. Met een verbeterde digitale beeldstabilisatie maakt deze compacte camera vloeiende beelden zoals nooit eerder vertoond. De drie afzonderlijk werkende microfoons zorgen voor een perfect geluid onder de beelden.

 

De HERO5 Black en Session editie (met uitzondering van de vereenvoudigde Session editie) hebben een touch screen en handige intuïtieve eenknopsbediening. Heb je even je handen vol? Geen probleem! De HERO5 black maakt filmen handsfree! Want ook met je stem is deze camera te bedienen. Het toestel reageert op korte stemcommando’s waarmee je de camera bijvoorbeeld opdracht geeft een foto te maken of de opname te starten.

 

Met iedereen en overal

Met de optionele maar gratis app is het mogelijk direct verbinding te maken met je smartphone of tablet, zodat foto- en videobewerking in een simpele handomdraai mogelijk wordt. De standaard GPS lokalisering toont bij elke foto of video waar deze gemaakt is. Leuk om later toe te voegen als je iets op social media plaatst! De app vindt moeiteloos aansluiting bij de meeste social media en bediening en plaatsing werkt eenvoudig, zelfs als je niet echt handig bent met computers. Wie lid is van de GoPro Plus kan dat zelfs altijd en overal ter wereld direct draadloos doen. Handig als je onderweg bent en toch graag direct iets met iedereen wilt delen!

 

Blub…

Geen standaard waterdichte behuizing voor de GoPro HERO5 dit keer. Een goede keuze, want de behuizing maakte de audio-opnames van zijn voorganger van mindere kwaliteit. En het hoeft ook niet echt, want camera is waterdicht tot tien meter diep. Wie dieper wil kan altijd apart een waterdichte behuizing aanschaffen. Even snuffelen door de accessoires en je hebt zo een geschikte gevonden. Het loont trouwens altijd de moeite eens een kijkje te nemen bij de accessoires van de GoPro HERO5. De ruime keuze geeft nóg meer inspiratie voor een optimaal gebruik van deze wonder camera!