Authentiek Italiaanse kerstpakketten voor een onvergetelijke kerst

Italiaanse kerstpakketten

Welke keuken is er nu wereldwijd geroemd om de heerlijke gerechten? Wat proberen wij Nederlanders keer op keer na te maken thuis? Juist, Italiaanse gerechten. Verras je medewerkers, zakenrelaties, collega’s of vrienden dit jaar dus eens met Italiaanse kerstpakketten. Want een kerstpakket moet onvergetelijk maar vooral ook heerlijk zijn.

Zelf kiezen of standaard pakket

Je kunt een Italiaans pakket kant en klaar aanschaffen. De leverancier heeft dan de beste Italiaanse producten volgens hem verzameld in een pakket. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelf producten uit te zoeken want jij kent de ontvangers vast beter. 

Italiaanse kerstpakketten

Wat moet er in zo’n pakket?

Wat schreeuwt er meer om Italië dan heerlijk verse pasta of pizza recht uit de steenoven? Wie aan Italië denkt, zal meteen watertanden bij de gedachte aan deze traditionele Italiaanse gerechten. Een Italiaans kerstpakket is dan ook hét aangewezen cadeau voor levensgenieters. Maar wat hoort er zoal thuis in een Italiaans kerstpakket en wat niet? 

Italië staat bekend om de beste streekproducten. Denk maar aan deze heerlijke kazen:

  • buffelmozzarella
  • gorgonzola
  • parmigiano
  • pecorino

Of verkies je liever een stukje parmaham of pepperoni? Of wat dacht je van aperitiefhapjes zoals zwarte olijven, zongedroogde tomaatjes, gekruide crackers, pesto of tapenade. Allemaal roepen ze die zalig mediterrane sfeer op.

Italiaanse kerstpakketten

Drankjes om het af te maken

Naast deze lekkernijen kent Italië verrassend veel eigen drankjes die de moeite waard zijn om eens uit te proberen. Het meest voor de hand liggende zijn de Italiaanse wijnen. Daarnaast is limoncello een leuke aanvulling.