Speelgoed trends die we dit jaar op de voet volgen

Speelgoed is niet alleen leuk, maar ook belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Daarom is het als ouder essentieel om op de hoogte te zijn van de laatste speelgoedtrends. Het kan soms lastig zijn om te weten wat er nu in de mode is en wat er bij kinderen populair is. In deze blog nemen we je mee in de speelgoedtrends van dit jaar die wij op de voet volgen.

Duurzaam en interactief speelgoed

Duurzaamheid is inmiddels een hot topic en ook bij speelgoed wordt er steeds meer gekeken naar duurzame opties. Hierbij kun je denken aan speelgoed gemaakt van gerecycled materiaal of speelgoed dat op een verantwoorde manier is geproduceerd. Dit jaar verwachten we dan ook dat duurzaam speelgoed steeds populairder wordt onder ouders en kinderen.

Zelfde geldt voor interactief speelgoed. Dit is speelgoed dat kinderen stimuleert om te leren en te ontdekken. Het gaat hierbij niet alleen om educatief speelgoed, maar ook om speelgoed dat kinderen uitdaagt om actief bezig te zijn. Denk hierbij aan interactieve spellen waarbij kinderen moeten bewegen of speelgoed dat kinderen helpt bij het leren van bepaalde vaardigheden.

Populaire tv-personages

Kinderen zijn vaak fan van tv-programma’s en films, en daarom zijn speelgoed lijnen gebaseerd op deze programma’s erg populair. Denk hierbij aan populaire personages zoals Paw Patrol, Frozen of Spongebob Squarepants. Ook dit jaar zullen er weer nieuwe tv-programma’s en films verschijnen waar speelgoedlijnen bij horen.

Daarnaast zijn de Lego friends poppetjes ook razend populair voor de kinderen. Ze zijn gemaakt voor jonge kinderen om gemakkelijk te spelen met Lego. Het is het ideale begin om kinderen Lego te laten ontdekken met eenvoudige bouwstappen. 

Andere bekende Lego set is Ninjago, onder andere ook bekend van hun eigen televisieserie voor kinderen. Je kunt Lego ninjago poppetjes los kopen, maar ook gewoon in een hele set. Willen de kinderen een spannend avontuur creëren waarbij de schaduw wordt opgezocht? Dan is Ninjago zeker een aanrader. 

Knutselen en bouwen

Creativiteit is belangrijk voor kinderen en knutselen en bouwen zijn dan ook populaire activiteiten onder kinderen. Dit jaar zien we een trend waarbij er steeds meer speelgoed op de markt komt waarmee kinderen kunnen bouwen en knutselen. Denk hierbij aan constructiespeelgoed, maar ook aan knutselpakketten waarmee kinderen bijvoorbeeld zelf slijm kunnen maken.

Spelen en leren

Spelen en leren gaan hand in hand. Dit jaar zien we een trend waarbij steeds meer speelgoed wordt ontworpen om kinderen op een leuke manier te laten leren. Denk hierbij aan spellen waarbij kinderen hun geheugen of taalvaardigheid kunnen trainen. Ook augmented reality speelgoed is in opkomst, waarbij de virtuele en echte wereld samenkomen.

Buitenspeelgoed

Buitenspelen is belangrijk voor kinderen en dit jaar zien we een trend waarbij er steeds meer buitenspeelgoed op de markt komt. Denk hierbij aan speelgoed voor in de tuin, zoals trampolines en glijbanen, maar ook aan speelgoed om mee te nemen naar het park, zoals frisbees en voetballen.