7 ideeën om te doen met lege koffieblikken

koffieblikken

Heb je thuis nog lege koffieblikken staan? Gooi ze dan absoluut niet weg, want je kunt er veel leuke dingen mee doen. Lege blikken zijn namelijk ideaal voor hergebruik. Van pennenbakken tot aan waxinelichthouders en nog veel meer. Wees creatief en geef je lege koffieblikken een tweede leven! Lees verder voor leuke tips en ideeën!

1: Pennenbak

Lege koffieblikken zijn ook ideaal om te gebruiken als pennenbak. Hiervoor kun je prima de look van het blik houden om zo een industriële look te behouden, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het blik te versieren door deze bijvoorbeeld te verven. Zo creëren ze zelf de look van je pennenbak en zeg nou eerlijk… pennenbakken zijn toch superhandig?!

2: Plantenpot/bloempot

Lege koffieblikken kun je ook uitstekend gebruiken als plantenpotje om bijvoorbeeld verse kruiden in de kweken. Of gebruik een leeg blik voor een klein plantje. Door het blik op een leuke manier te versieren of te schilderen, geef je je nieuwe plantenpot een leuke look. Ook kun je lege blikken gebruiken als bloempot voor een leuk boeket.

3: Keukengerei houders

Wil je je keuken op een originele manier inrichten? Of heb je simpelweg te weinig ruimtes in je keukenlades om al je keukengerei kwijt te kunnen? Dan kun je lege koffieblikken ook gebruiken als houders voor keukengerei. Of een servettenhouder. Origineel, praktisch en handig!

4: Lantaarns of waxinelichthouders

Ben je een beetje handig? Dan kun je van je lege blikken een leuke lantaarn of waxinelichthouder maken. Door een leuk patroon te maken, tover je gemakkelijk en snel je oude koffieblik om in een gezellige sfeermaker. Je kunt het blik ook een leuke kleur geven door deze te verven in je favoriete kleur. Ideaal voor buiten of voor de feestdagen!

5: Muziekinstrumenten

Heb je kinderen? Dan weet je vast wel dat kinderen erg graag muziek maken. Is het niet met een muziekinstrument, dan is het wel met een ander voorwerp. Lege blikken worden door kinderen ook veelal gebruikt als muziekinstrument. In een handomdraai maak je een trommel of shakers waar je kinderen de hele dag zoet mee zijn.

6: Spelletjes

Lege blikken kun je ook prima voor spelletjes gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan bowlen of blikwerpen. Ook kun je lege blikken gebruiken als loopklossen. Van twee blikken en wat touw kun je gemakkelijk een paar loopklossen maken voor je kinderen. Tip: gebruik wel stevige blikken! Of gebruik je lege blikken als bliktelefoon.

7: Opbergplekken

Lege koffieblikken zijn ook heel praktisch te gebruiken. Zo kun je je lege blikken gebruiken om dingen in je huis op te bergen. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld je wattenstaafjes, wattenschijfjes, tandenborstels, make-up artikelen, elastiekjes en veel meer. Plaats de blikken op een leuke plank of gewoon in de kasten.