Petten en de media

Hoeden worden in boeken en films vaak genoemd als onderdeel van de volkstaal van romans en films uit de jaren 1920. Voor veel vrouwen bieden hoeden ook een grote veelzijdigheid. Zo hoef je je bijvoorbeeld geen zorgen te maken dat je een dames pet moet dragen als je dat niet wilt.

Een ander potentieel probleem met hoeden voor alle vrouwen is het “no fly/no show” probleem dat vrouwen in sommige culturen ook ervaren. Om een dames pet geaccepteerd te krijgen, moet het een “hoed” zijn – een hoed die je gezicht bedekt en beschermt. Je kunt je hoofd niet verbergen en eruit zien alsof je een hoed draagt. Dit betekent dat je een hoed moet hebben die je kunt “dragen”. Dit maakt het ook noodzakelijk om een hoed te kiezen die prettig is voor jou.

Hoeden voor alle vrouwen zijn niet alleen voor haar

Sommige vrouwen dragen een hoed, waar ze ook heengaan. Dit kan het gevolg zijn van culturele normen. Andere vrouwen dragen niet alleen hoeden, maar gebruiken hoeden omdat ze zich er prettig bij voelen om er een te dragen. Hoeden, zowel op het hoofd als op het lichaam, kunnen voor elke reden worden gedragen. Het belangrijkste aan een hoed is echter dat deze goed zit, wees dus niet bang om een paar hoeden uit te proberen.

Vele soorten hoeden worden over de hele wereld gedragen.

Sommige vrouwen kiezen ervoor om hoeden te dragen net zoals vrouwen in de jaren 1920 deden.  De meest voorkomende hoed die de meeste vrouwen zouden kunnen passen is een strohoed. Strohoeden doen het niet goed bij koud weer. Daarom zie je strohoeden vooral worden gedragen in de zomermaanden, maar als je goed oplet, zie je ze ook voorbij komen in de lente en in de herfst. Hierop lijken de strohoeden niet op beanies, deze zijn eigenlijk bedoeld om te dragen in de winter, maar hipsters dragen deze zo het hele jaar rond.