Ook een stadsfiets kan elektrisch zijn

De fiets is vaak een van de snelste vervoermiddelen om in de stad van A naar B te geraken. Met de auto sta je nog wel eens in de file, het openbaar vervoer is vaak druk en niet altijd even stipt dus de fiets is een goede optie. Met de fiets kun je vaak overal snel door en zo krijg je ook nog eens wat beweging en frisse lucht.

Makkelijk in gebruik in de drukke stad

Omdat het terrein waarop je met een stadsfiets rondrijdt niet altijd even vlak is en vaak oneffen is een stadsfiets erop gemaakt dat deze wendbaar is en ook comfortabel in het gebruik. Op die manier kun je snel remmen als het nodig is, snel een bochtje nemen of meteen weer genoeg vaart maken nadat je hebt stilgestaan. De stadsfiets is makkelijk te hanteren in de stad maar je kunt er natuurlijk ook buiten de stad gebruik van maken.

Hoe lang kun je met de accu doen?

bikes,bicycle,bike,red

Als je interesse hebt in een stadsfiets aan te schaffen kun je ook kiezen voor de elektrische variant. Een e-bike is er in tal van uitvoeringen en dus ook als stadsfiets. Omdat een elektrische fiets met behulp van een hulpmotor en accu voor trapondersteuning zorgt hoef je zelf minder hard te trappen en ga je gemakkelijk vooruit. De accu gaat als deze volgeladen is een behoorlijk aantal kilometers mee maar dat is afhankelijk van verschillende factoren. Hierbij kun je denken aan het terrein waarop je rijdt, de spanning van de banden, de staat van de accu maar zeker ook de intensiteit waarmee je gebruik maakt van de accu.

Kies voor een afneembare accu

Als je de accu goed benut zodat je zelf zo min mogelijk energie in het fietsen hoeft te steken mag het duidelijk zijn dat deze eerder leeg is. Wil je echter zelf zoveel mogelijk fietsen zonder hulp dan gaat de accu vanzelf ook langer mee. Zorg er wel voor dat je een elektrische stadsfiets kiest met een accu die afneembaar is. Zo kun je deze na het stallen van de fiets mee naar binnen nemen en opladen indien nodig.