De perfecte skivakantie

skipashouders bedrukken

Het mag dan nog wel zomer zijn, maar met elke dag die verstrijkt komt de winter weer een stukje dichterbij. Als we geluk hebben, hebben we in ons eigen land ijspret en kunnen we schaatsen of hebben we een witte Kerst. Helaas worden dit soort winters steeds schaarser in Nederland, waardoor veel mensen hun heil in andere landen zoeken. Ze gaan bijvoorbeeld op skivakantie in Oostenrijk of Duitsland, waar ’s winters nog wel sneeuw en ijs is. Een skivakantie vergt wel enige voorbereiding. Zo moet je een accommodatie boeken, ski-les nemen, skipashouders bedrukken, en een plaats uitzoeken waar je je vakantie wilt houden. Voorbereiding is het halve werk. Droom je al over een witte Kerst in de Alpen? Lees dan snel verder!

Tips voor je eerste skivakantie 

Als je voor het eerst besluit af te reizen naar de Alpen voor een skivakantie, kun je het beste buiten het hoogseizoen gaan. Buiten het hoogseizoen op skivakantie gaan scheelt een enorme berg kosten, maar het is daarnaast ook nog eens veel rustiger op de skipiste. Als je voor het eerst gaat skiën, is het heel prettig dat je veel ruimte hebt en kun je beter oefenen. Verder moet je ervoor zorgen dat je ski-les neemt, want het is erg onveilig om zonder ervaring van de skipiste af te gaan. Soms kun je bij een hotel skilessen boeken, dus let daar op wanneer je een hotel uitkiest. 

skipashouders bedrukken

Dingen om in je achterhoofd te houden

Op skivakantie gaan is niet goedkoop. De materialen die je nodig hebt als je gaat skiën zoals ski’s en helmen kunnen vrij prijzig zijn. Vooral als je voor het eerst gaat skiën en nog niet zeker weet of de sport echt wat voor jou is, is het slim om in plaats van spullen te kopen deze te huren. Als je er achter komt dat skiën toch niets voor jou is, zit je niet met dure materialen. Verder is wintersport best intensief, zeker voor de beginner. Kies daarom voor een skivakantie voor 5 dagen waarvan je drie dagen skiet in plaats van een week, zodat je kunt wennen aan de sport maar ook nog even kunt ontspannen.